full screen background image

Zeci de rădăuţeni au participat la acţiunea “Hai să înverzim orașul!” (foto)

Miercuri 27 martie, la Rădăuți a avut loc încă o acțiune a grupului Rădăuțiul Civic.

Sub deviza “Hai să înverzim orașul!” grupul Rădăuțiul Civic, în parteneriat cu Ocolul Silvic Solca și Primăria Rădăuți, au desfăşurat o amplă activitate de plantare de pomi.

Peste 70 de participanți, dotați cu uneltele necesare pentru această activitate, au plantat puieți de mai multe soiuri, oferiți de către Ocolul Silvic Solca, care a participat și cu personal calificat, condus de către inginerii Costel Moldovan și Bogdan Evuleț.

Aproximativ 50 de elevi de la Colegiul Tehnic Rădăuți, coordonați de către profesoarele Loredana Puiu, Lia Moldovan, Mărioara Ardelean și Ionela Bîndiul, au fost sufletul acțiunii, alături de câțiva colegi de-ai lor de la Colegiul Național “Eudoxiu Hurmuzachi”.

Alături de voluntari de toate vârstele și membri ai Grupului Rădăuțiul Civic, angajați ai Primăriei Rădăuți, în frunte cu viceprimarul Bogdan Loghin și consilierul local Robu Sorin, au pus mâna pe cazmale și, alături de elevi, au plantat puieți și au udat copăceii proaspăt plantați.

Activitatea de plantare s-a desfășurat în Parcul Central și pe aliniamentul străzii 1 Mai, de o parte și de alta a uneia din cele mai lungi străzi din Rădăuți.

Astfel, pe strada 1 Mai au fost plantați peste 200 de puieți de paltin de munte, iar în Parcul Central au fost plantați 20 de tei, 30 de mesteceni, 10 scoruși, paltini de munte, brazi și pini.

Aproximativ 250 de puieți de brazi au fost donați de către personalul Ocolului Silvic Solca participanților la activitate și persoanelor de pe strada 1 Mai care au dorit să îi planteze la casele lor.

Ocolul Silvic Solca a oferit participanților tricouri, șepci, calendare, agende și alte materiale promoționale.

Participanții au vrut să planteze un copac nu doar pentru un Rădăuți verde, cât și pentru sănătatea comunității locale.

comments

comments