full screen background image

Uniunea pentru Bucovina critică numirea fără concurs a lui Corneliu Vornicu în funcţia de şef de birou la Direcţia Pieţelor şi Bazarului Suceava

Uniunea pentru Bucovina cere transparenţă în administraţia locală şi condamnă numirile pe „ochi frumoşi” în funcţii publice.

Reprezentanţii celui mai nou partid înfiinţat critică numirea liberalului Corneliu Vornicu în funcţia de şef de birou la Direcţia Pieţelor şi Bazarului, considerând că o asemenea funcţie trebuia scoasă la concurs.

Printr-un comunicat de presă, Uniunea pentru Bucovina transmite:

“La Primăria Suceava o mână spală pe alta şi ambele spală faţă.

Ultima „afacere” îl are în prim-plan pe, de acum, fostul consilier local PNL, Corneliu Vornicu, care a fost uns şef de birou la Direcţia Pieţelor şi Bazarului şi care va gestiona tot ce înseamnă parcările din Suceava.

Pentru a putea prelua această funcţie, Corneliu Vornicu şi-a dat demisia din funcţia de consilier local PNL, dar şi de la Sistemul de Gospodărire a Apelor, acolo unde era angajat de mai multă vreme.

Fără a contesta calităţile lui Corneliu Vornicu, Uniunea pentru Bucovina poate doar să remarce faptul că la Primăria Suceava se continuă pe aceeaşi linie obscură de până acum.

Credem că o astfel de funcţie, remunerată foarte bine din fondurile alimentate cu banii noştri, ai sucevenilor, trebuia scoasă la concurs,
un concurs real şi transparent.

Ceea ce s-a petrecut acum este încă o mostră a bătăii de joc la adresa oamenilor din Suceava, o sfidare a contribuabililor.

Ne întrebăm, şi pe bună dreptate, de ce această funcţie de şef de birou la Direcţia Pieţelor şi Bazarului nu a parcurs un procedeu normal şi transparent, de ce nu s-a organizat un concurs cu criterii foarte clare, un concurs la care să participe cât mai multe persoane pentru a câştiga cea mai competentă şi mai bine pregătită dintre ele.

Numirea unui om politic într-o funcţie publică plătită din banii Primăriei Suceava credem că este o ofensă adusă unui întreg oraş.

Uniunea pentru Bucovina cere conducerii Primăriei Suceava să înceteze cu această mascaradă, să renunţe la numirea lui Corneliu Vornicu şi să organizeze un concurs transparent şi corect.

Câţi dintre suceveni nu şi-ar dori un post în care să câştige peste 1.000 de euro/lunar?

Uniunea pentru Bucovina încurajează competiţia şi corectitudinea. Sperăm ca acest mesaj să nu fie ignorat de autorităţile locale, iar situaţia să revină la normal într-un timp cât mai scurt.”

comments

comments