full screen background image

Delgaz Grid solicită consumatorilor de gaz şi electricitate să permită accesul echipelor specializate în citirea contoarelor

Delgaz Grid este distribuitorul licențiat de gaze naturale în 20 de judeţe din partea de nord a României (Cluj, Bistrița-Năsăud, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Timiș, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Mureș, Sibiu, Alba, Harghita, Iași, Botoșani, Vaslui, Suceava, Neamț şi Bacău) şi de energie electrică în 6 judeţe din Moldova (Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui). În această calitate, compania are obligaţia legală de a realiza în zona de responsabilitate, citirea contoarelor de gaz şi electricitate.

Datele colectate în urma citirii contoarelor sunt transmise de către Delgaz Grid furnizorilor de gaz sau electricitate pentru care au optat consumatorii. Aceste date stau la baza emiterii de către furnizori a facturilor reprezentând contravaloarea cantităţii de energie consumată. În cazul consumatorilor casnici citirea contoarelor de gaz (în jumătatea de nord a ţării)  şi a celor electricitate (în zona Moldovei) se face o dată la 3 luni şi este obligatorie şi pentru consumatorii care au optat pentru sistemul de autocitire.

Întrucât citirea contoarelor este obligatorie, potrivit reglementărilor legale în vigoare, şi totodată stă la baza procesului de facturare, adresăm rugămintea tuturor consumatorilor de gaz şi electricitate din aria noastră de responsabilitate să permită accesul la contoare a reprezentanţilor firmei MSC Operaţional SA, desemnată de către Delgaz Grid să execute aceste operaţiuni.

Angajaţii acestei companii pot fi recunoscuţi după brandul EPlus care se regăseşte pe legitimaţiile de serviciu, precum şi pe îmbrăcămintea pe care aceştia o poartă în timpul programului de lucru.

În cazul în care consumatorii nu sunt acasă în ziua anunţată de firma MSC Operaţional SA pentru citirea contoarelor, această operaţiune este reprogramată pentru o altă dată ce va fi adusă la cunoştinţa acestora.

Compania solicită consumatorilor ca în condiţiile în care sesizează neconformităţi în modul de prezentare a persoanelor care se ocupă de citirea contoarelor, să le sesizeze la numerele de telefon Delgaz Grid : 0800.800.900; 0800.800.366, pentru a evita interacţiunea cu falşi cititori.

Compania Delgaz Grid mulţumeşte tuturor consumatorilor din aria de activitate pentru susţinerea acordată în derularea procesul de citire a contoarelor de gaz şi electricitate.

comments

comments