full screen background image

Acțiune pentru combaterea delictelor silvice, desfășurată de polițiști

În perioada 18 – 24 martie, polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava și cei din cadrul subunităților teritoriale de poliție, în cooperare cu specialiștii Gărzii Forestiere Suceava, au organizat acțiuni punctuale pe raza județului pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite în domeniul exploatării, transportului, depozitării și prelucrării masei lemnoase.

Au fost efectuate 25 de controale, fiind constatate 15 infracțiuni și aplicate 474 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 203.680 de lei.

Polițiștii au confiscat 107,60 mc de material lemnos în vederea stabilirii provenienţei, în valoare de 42.100 de lei, și au indisponibilizat o autoutilitară folosită la comiterea ilegalităților silvice.

•••

Pe data de 21 martie, în cursul amiezii,un echipaj din cadrul Poliției municipiului Câmpulung Moldovenesc a oprit pentru control, pe raza comunei Pojorâta, ansamblul auto aparținând unei societăţi comerciale din comuna Slatina, condus de un bărbat, de 34 de ani, din Câmpulung Moldovenesc.

Autovehiculul transporta, conform avizelor de însoțire prezentate la control, cantitatea de 39,63 mc de lemn lucru rotund rășinoase, cu punct de descărcare un depozit din localitate.

Întrucât existau suspiciuni cu privire la efectuarea unui al doilea transport de material lemnos cu aceleași avize de însoțire, polițiștii au efectuat investigații de specialitate.

S-a stabilit faptul că, în cursul aceleiaşi zile, în intervalul orar 09.40-10.30, ansamblul auto a mai tranzitat odată municipiul, fiind încărcat cu material lemnos.

În aceste condiții, polițiștii au solicitat sprijinul specialiștilor Gărzii Forestiere Suceava, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că bărbatul transporta cantitatea de 39,678 mc de lemn rotund de esență molid.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă, în cuantum de 5.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos, în valoare de 18.000 de lei, a fost confiscat și predat în custodie personalului silvic.

comments

comments