full screen background image

Expoziția de fotografii “Bucovina, mănăstirile trăiesc”, la Muzeul Național Liechenstein

Muzeul Bucovinei a început itinerarea europeană a expoziției de fotografii “Bucovina, mănăstirile trăiesc”, realizată de artistul fotograf german Oliver Mark.

Prima oprire a fost la Muzeul Național Liechenstein.

Vernisajul expoziției a avut loc pe 20 martie și s-a desfășurat în prezența Excelenței sale Vlad Vasiliu, ambasadorul României în Elveția, a dr. Caroline Hilti, membru fondator al Consiliului Liechtensteinisches Landesmuseum, a directorului Muzeului Național Liechenstein, dr. Rainer Vollkommer, a directorului Muzeului Bucovinei, dr. Constantin Emil Ursu, a directorului Muzeului de Artă “Ion Irimescu” Fălticeni, preotul Teodor Brădățanu, și a preotului Iachint de la mănăstirea “Sf. Ioan Iacob Corlățeni Pojorâta”, și nu în ultimul rând a autorului, Oliver Mark.

Colaborarea cu Oliver Mark, a început în 2017 cu expoziția de fotografie “Beruehmtheiten – Celebrități”, deschisă la Muzeul de Istorie.

Ca urmare a acestei fructuoase colaborări, în perioada 28 aprilie – 10 mai 2018, Oliver Mark a realizat un fotoreportaj intitulat “Viața monahală din Bucovina”, la mănăstirea Moldovița și la Schitul de călugări Rarău, observând și înregistrând pe pelicula viața din mănăstire. Imaginile surprinse de fotograful artist, prezentă publicului european specificitatea , dramatismul și spiritualitea profundă a vieții din mănăstirile ortodoxe din Bucovina.

Expoziția (care cuprinde 30 de fotografii) este însoțită de catalogul cu lucrările realizate de Oliver Mark, în perioada cât a stat la cele două mănăstiri și va sta în Liechenstein până pe 2 iunie 2019.

Următoarea etapă expozițională va fi la Berlin, în luna iunie 2019.

comments

comments