full screen background image

Dăncilă a discutat cu secretarul pentru comerţ al SUA despre consolidarea cooperării economice

Premierul Viorica Dăncilă a avut, cu ocazia vizitei efectuate în Statele Unite ale Americii, o întrevedere cu secretarul pentru Comerţ, Wilbur Ross, prim-ministrul român subliniind importanţa consolidării cooperării economice ca parte a Parteneriatului Strategic dintre cele două ţări.

Potrivit unui comunicat al Executivului transmis, marţi, AGERPRES, Viorica Dăncilă a prezentat măsurile luate de Guvernul României pentru asigurarea unui mediu de afaceri atractiv, prin creşterea bugetului destinat investiţiilor în domenii prioritate, simplificarea legislaţiei privind parteneriatul public-privat, precum şi prin acordarea de facilităţi fiscale companiilor care dezvoltă investiţii cu impact major în economie.

“Secretarul pentru comerţ, Wilbur Ross, a apreciat întrevederea pe care prim-ministrul României a avut-o în marja vizitei pe care o efectuează la Washington cu reprezentanţii Consiliului de Afaceri SUA – România (American-Romanian Business Council – AMRO), organizaţie non-profit cu sediul în capitala Statelor Unite ale Americii, subliniind importanţa intensificării cooperării bilaterale pe dimensiunea economică, în special din perspectiva sporirii volumului investiţiilor americane în ţara noastră”, se arată în comunicat.

În cadrul întrevederii au fost menţionate succesele înregistrate de Preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene în mai multe dosare importante pentru dezvoltarea mediului de afaceri, referitoare la sectoarele energie, digitalizare şi finanţe, cei doi oficiali apreciind că noile reglementări vor contribui la creşterea relaţiilor economice dintre Statele Unite ale Americii şi Uniunea Europeană.

“A fost subliniat faptul că România este pe deplin pregătită pentru aderarea la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), având în vedere rezultatele economice bune pe care le-a înregistrat în ultima perioadă. În acest context, prim-ministrul Viorica Dăncilă a mulţumit secretarului pentru comerţ, Wilbur Ross, pentru sprijinul pe care Statele Unite ale Americii îl acordă ţării noastre pentru accederea la OCDE”, informează Guvernul. AGERPRES

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza