full screen background image

Amenzi de peste 250.000 de lei, după două zile de controale ale Poliţiei Rutiere

În perioada 23-24 martie, Serviciul Rutier Suceava și formațiunile rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești, au organizat o acțiune pe raza județului, pentru depistarea conducătorilor auto ce conduc autovehicule pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice.

În cadrul acțiunii, au fost testați cu aparatul etilotest 276 de conducători auto, fiind constatate 3 infracțiuni și aplicate 164 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 71.360 de lei.

Polițiștii au reținut 7 permise de conducere, din care 2 pentru alcool și 5 pentru alte abateri, și au retras 3 certificate de înmatriculare.

În aceeaşi perioadă, în scopul impunerii unui climat de disciplină și siguranță rutieră în rândul participanților la trafic, Serviciul Rutier Suceava și formațiunile rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești au organizat o acţiune pe raza județului, pe linia combaterii excesului de viteză, una din principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave.

Au fost constatate 8 infracţiuni și aplicate 380 de sancţiuni contravenționale, în valoare de 183.425 de lei, din care 240 pentru încălcarea regimului legal de viteză, 30 pentru lipsa centurii de siguranță și 110 pentru alte abateri.

S-au mai reținut 11 permise de conducere, din care 7 pentru viteză, 3 pentru depășiri neregulamentare și unul pentru alte cauze, și s-au retras 5 certificate de înmatriculare.

Un bărbat, de 26 de ani, din municipiul Suceava a fost înregistrat de aparatul radar din dotarea poliției, în timp ce rula pe DN 15C, din comuna Fântâna Mare, cu viteza de 147 km/h, limita fiind de 50 km/h. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional și i s-a reținut permisul de conducere pentru 90 de zile.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza