full screen background image

Participare record la Concursul de astronomie “Equinox”, ediția a XVI-a

Sâmbătă, 23 martie, începând cu ora 10,00 Liceul cu Program Sportiv a găzduit cea de a XVI-a ediție a concursului județean de cunoștințe astronomice EQUINOX, organizat de Asociația Educatorilor Suceveni (AESv), în parteneriat cu Inspectoratul Județean Suceava, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educaționale și Liceul cu Program Sportiv.

Ediția de anul acesta s-a bucurat de o participare record. Expoziția a reunit 332 de lucrări artistico-plastice ale preșcolarilor,

322 de lucrări ale elevilor din ciclul primar (desene, machete, colaje), 12 fotografii, 125 de eseuri ale elevilor din clasa a III-a și a IV-a, gimnaziu și liceu, din întreg județul Suceava.

Cele mai mari emoții le-au avut elevii din clasele a III-a și a IV-a.

Aceștia au participat în mod direct la concursul de cunoștințe astronomice.

Cele 25 de echipaje din școli gimnaziale ale județului Suceava, compuse din câte 3 elevi (Școala Școala Gimnazială Nr.1 Suceava, Școala Gimnazială Nr. 3 Suceava, Școala Gimnazială Nr. 4 Suceava, Școala Gimnazială “Jean Bart” Suceava, Școala Gimnazială “Miron Costin”, Școala Gimnazială Bursuceni, Școala Gimnazială Corocăiești, Școala Gimnazială Siminicea, Lic. Tehnologic “Liviu Suhar” Iacobeni, Școala Gimnazială “Ion Irimescu” Fălticeni, Școala Gimnazială “Al.I. Cuza” Fălticeni, Școala Gimnazială “Petru Mușat” Siret, Liceul Tehnologic “Tomșa Vodă” Solca, Școala Gimnazială “Ioan Băncescu” Adâncata, Școala Gimnazială Bosanci, Școala Gimnazială “Luca Gavril” Drăgușeni) au avut de parcurs trei probe: au recunoscut în imagini fenomene astronomice, au răspuns la un set de 10 întrebări din domeniul astronomiei și au completat “Harta Cerului” cu denumirile stelelor și constelațiilor.

În deschiderea concursului, un grup de elevi ai clasei a II-a de la Școala Gimnazială “Mitropolit Iacob Putneanul” Putna, coordonați de prof. înv. primar Aurica Chidoveț, a prezentat un scurt program artistic cu cântece și poezii inspirate de astronomie.

Pe primele locuri s-au clasat echipajele de la Școala Gimnazială “Miron Costin” Suceava, Liceul Tehnologic “Tomșa Vodă” Solca și Școala Gimnazială “Ion Irimescu” Fălticeni, coordonate de profesorii Lavinia Ocsana Palaghianu, Monica Evuleț, Ilie Cosovanu, Iuliana Ivanov şi Paulina Ivanov.

“Interesul manifestat de elevi pentru misterele cerului, seriozitatea cu care s-au pregătit dovedesc faptul că aceștia sunt preocupați de universul în care trăiesc, sunt curioși și dornici de a studia discipline dincolo de cele de la clasă.

Participanții de anul acesta la concursul “Equinox” organizat de Asociația Educatorilor Suceveni pot fi viitorii olimpici internaționali ai concursurilor de astronomie, cu care județul Suceava se mândrește de câțiva ani”, a declarat prof. Maria Adriana Nichitean, vicepreședinte AESv.

comments

comments