full screen background image

Peste 1.000 de preşcolari suceveni, evaluaţi pentru înscrierea în clasa pregătitoare

Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Suceava a anunţat că 1.048 de preşcolari din judeţul Suceava au fost evaluaţi psihosomatic, în vederea înscrierii în clasa pregătitoare pentru anul şcolar 2019-2020.

În cazul a 972 de copii, s-a recomandat înscrierea acestora în clasa pregătitoare, iar în cazul altor 74 de copii, înscrierea la grupa mare.

Pe 29 martie, vor fi afişate, atât în unităţile de învăţământ, cât şi pe site-urile acestora şi ale inspectoratelor şcolare judeţene, listele copiilor înscriși după prima etapă și numărul locurilor rămase libere.

A doua etapă pentru completarea şi depunerea cererilor-tip de înscriere este programată între 2 și 8 aprilie și se adresează copiilor care nu au fost înscriși sau nu au participat în prima etapă, cererile fiind completate din nou, în funcție de locurile disponibile.

Listele finale vor fi afișate în data de 11 aprilie.

Între 12 și 19 aprilie, inspectoratele școlare vor centraliza și soluționa cererile părinților/tutorilor legal instituiți/reprezentanților legali ai copiilor care nu au fost încă înscriși în vreo unitate de învățământ.

De asemenea, va fi soluționată orice altă situație privind înscrierea în învățământul primar, având în vedere, cu prioritate, interesul educațional al copilului.

comments

comments