full screen background image

Sute de rădăuţeni au participat la “Marșul pentru viață”

âmbătă 23 martie 2019, la Rădăuț , sute de locuitori de toate vârstele din municipiu și din localitățile din împrejurimi s-au adunat la Biserica “Sf. Parascheva”, pentru a participa la cea de-a V-a ediție a “Marșului pentru viață”.

Tema marșului din acest an a fost “Unic din prima secundă” – deoarece fiecare viață este irepetabilă, unică și de neînlocuit.

Părinți și copii, tineri, bătrâni, zeci de preoți din parohiile din Rădăuți și parohiile din apropierea municipiului, elevi, oficialități locale, au participat la acest marș.

De asemenea, un numeros grup de elevi şi profesori de la Școala Postliceală Sanitară “Ștefan cel Mare și Sfânt” au susținut că sunt “Generația pentru viață”.

După ce părintele Angel Prelipcean, preotul paroh al Bisericii Sf.Parascheva, și Nistor Tătar, primarul municipiului Rădăuți, au susținut alocuțiuni în fața unei numeroase asistențe, participanții la această acțiune s-au încolonat și au plecat în marș spre centrul orașului, având asupra lor zeci de pancarte cu mesaje care susțineau dreptul la viață.

Parcurgând traseul Biserica “Sf. Parascheva” – Str. Ştefan cel Mare – Parc Statuie, numeroșii participanți la marș au făcut un popas în Parcul de la Statuia voievodului Bogdan, unde copiii de Așezământului “Sfântul Ierarh Leontie” și cei din parohia Dornești, conduși de părintele Tiberiu Fedoreanu, au susținut un program artistic.

După programul de la Statuie, participanții au plecat în marș spre Biserica “Sf. Gheorghe”, de pe stada Calea Bucovinei, unde a fost finalul acestei ample manifestări cu sute de participanți, probabil cea mai reușită care a avut loc la Rădăuți în ultimii ani.

comments

comments