full screen background image

România va avea centre de mentenanţă pentru sistemele de rachete Patriot

România va crea centre de mentenanţă pentru sistemele de rachete sol-aer Patriot, a anunţat ministrul Apărării, Gabriel Leş.

Potrivit acestuia, crearea centrelor de mentenanţă face parte din contractul pe care România l-a încheiat cu partenerii americani, contract ce prevede şi o cooperare industrială în privinţa sistemului de rachete.

“Vom face cooperare industrială, inclusiv pe Patriot. Pe ciclul de viaţă al produsului militar, şi aici mă refer, spre exemplu, la Patriot, înseamnă aproape 30 de ani sau peste 30 de ani, cu upgradările de-a lungul timpului pe partea de soft, mentenanţa te poate costa exact cât preţul achiziţiei. Transferul unui astfel de centru de mentenanţă, care înseamnă transfer tehnologic, transfer de know-how, pregătire personal şi aşa mai departe, va fi în acest program”, a declarat Leş la B1 TV.

România a aprobat achiziţionarea, începând cu 2017, a şapte sisteme de rachete sol-aer Patriot – dintre care patru sisteme destinate înzestrării Statului Major al Forţelor Aeriene şi trei sisteme destinate înzestrării Statului Major al Forţelor Terestre – şi a echipamentelor aferente, în valoare totală de circa 3,9 miliarde USD fără TVA. AGERPRES

comments

comments