full screen background image

Despre echipa de fotbal Zimbru Siret, cu Alin Fercalo – antrenor și Alexandru Turliuc – căpitan

Vineri, 22 martie, în studioul Viva Fm Rădăuți au fost invitați reprezentații echipei de fotbal Zimbru Siret.

La emisiunea moderată de către Manuel Costache, au fost prezenți Alin Fercalo, antrenorul echipei, și Alexandru Turliuc, căpitanul echipei.

Încă de la început, cei doi interlocutori au menționat că cea mai mare problemă cu care s au confruntat a fost schimbarea efectivului de jucători.

La începutul sezonului, nu mai puțin de 12 jucători au plecat de la echipă din diferite motive, locul acestora fiind luat de juniorii clubului care anul trecut terminau campionatul pe locul 9.

Astfel, echipa Zimbru Siret este una dintre cele mai tinere echipe din campionatul ligii a patra sucevene.

Chiar dacă în turul campionatului s-au clasat în partea de jos a clasamentului, încet, încet, copiii au căpătat experiență și curaj și au avut un început de an 2019 excelent.

Cu două victorii din trei meciuri, un meci pierdut la limită, în prelungiri, la Moldovița, o echipă cu experiență, aflată între primele în clasament, echipa din Siret se anunță a fi una din revelațiile returului de campionat.

De altfel, antrenorul Alin Fercalo regreta și acum înfrângerea de la Moldovița, spunând că doar jocul mai bărbătesc al gazdelor a făcut diferența în final.

Echipa din Siret este calificată și în sferturile de finală ale Cupei României, urmand a juca din nou la Moldovița, pentru accederea în semifinale.

Atât antrenorul, cât și căpitanul echipei, sunt încrezători că au învățat din înfrângerea din campionat și speră să câștige meciul de cupă.

Sandu Turliuc este unul dintre jucătorii cu experiență care au mai rămas la echipă și, alături de portarul echipei, Lucian Bejinariu, încearcă să își ajute mai tinerii coechipieri pentru a progresa și a face pasul către echipe din ligi superioare.

Chiar și în această iarnă, trei jucători ai Zimbrului au susținut probe la Foresta Suceava.

Clubul are tot sprijinul din partea autorităților locale, în frunte cu primarul Adrian Popoiu, fost jucător al echipei din Siret.

Astfel, pe lângă cocheta bază sportivă (una dintre cele mai frumoase din județ), clubul mai are în administrare și Sala de sport a orașului (unde își pot desfășura antrenamentele când timpul este nefavorabil), dar și parcarea din apropierea Vămii Siret, care le aduce venituri suplimentare la club.

Căpitanul echipei, Sandu Turliuc, a afirmat că toți jucătorii sunt mulțumiți de ce le oferă clubul, la orice meci ei beneficiind de prime, destul de bune pentru nivelul ligii a patra.

În final cei doi invitați au susținut că echipa poate obține o clasare în primele zece echipe în acest campionat, iar dacă își vor menține lotul și pentru campionatul viitor, echipa Zimbru Siret se poate clasa în primele trei echipe ale ligii a patra.

Înregistrarea integrală a emisiunii o puteţi asculta mai jos:

comments

comments


TAG