full screen background image

De pe 1 aprilie, încep controalele specifice Sărbătorilor pascale

De pe 1 aprilie, Direcţia de Sănătate Publică Suceava declanşează, în unităţile de alimentaţie publică, seria controalelor specifice Sărbătorilor pascale.

Potrivit directorului executiv dr. Liliana Ioana Grădinariu, cu ocazia acţiunilor tematice, în unităţile care organizează mese festive vor fi verificate aspecte care ţin de condiţiile de alimentare şi distribuire a apei potabile curente, rece şi calde; colectarea şi îndepărtarea reziduurilor lichide şi solide; asigurarea circuitelor funcţionale de recepţionare, depozitare, păstrare şi pregătire a alimentelor; funcţionarea instalaţiilor frigorifice; dotarea cu materiale specifice întreţinerii corespunzătoare a igienei, controlată fiind şi existenţa sistemelor de protecţie împotriva insectelor şi a rozătoarelor.

De asemenea, vor fi supuse verificării condiţiile de amenajare, dotare şi întreţinere a anexelor social-sanitare, respectiv a vestiarelor, cabinelor pentru duş, chiuvetelor pentru personal şi clienţi, boxelor pentru reziduuri, dar şi condiţiile de amenajare, dotare şi întreţinere a spaţiilor destinate păstrării echipamentului sanitar de protecţie alimentelor, echipamentului de lucru şi a îmbrăcămintei individuale a personalului.

În ceea ce priveşte normele generale impuse unităţilor cu profil alimentar, controalele vor urmări modul de respectare a prevederilor legale privind aprovizionarea cu apă potabilă curentă, rece şi caldă, efectuarea controlului medical periodic şi absolvirea de către personal a cursurilor de igienă.

Nu în cele din urmă, acţiunile de control se vor opri şi asupra condiţiilor de efectuare a dezinsecţiei şi deratizării, precum şi a coletării deşeurilor solide şi evacuării ritmice a acestora.

comments

comments