full screen background image

Protest cu 5.000 de maşini, organizat de COTAR în centrul Capitalei

Sindicaliştii de la Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România vor protesta joi în faţa Guvernului cu 5.000 de maşini, arată un comunicat al COTAR remis AGERPRES.

“Indiferent ce a anunţat Guvernul, în urma protestului organizat astăzi (miercuri, n.r.), noi vom ieşi în stradă mâine (joi, n.r.), cu cele 5.000 de maşini din toată ţara, pentru a arăta Guvernului că nu ne mai lăsăm păcăliţi. Aceeaşi promisiune ne-a mai stopat acţiunile, trei ani la rând. Până când nu vedem în vigoare OUG promis, cu eliminarea sintagmei “în mod repetat”, cu trecerea activităţii de’ rent a car’ la Ministerul Transporturilor, nu renunţăm la programul de proteste anunţat”, a precizat Vasile Ştefănescu, preşedinte COTAR.

Potrivit comunicatului citat, coloana se va forma din faţa Guvernului, până la Casa Presei.

“Dacă nici de această dată nu se va rezolva problema semnalată de noi, transportatorii rutieri autorizaţi de persoane, vom organiza un miting de amploare în fiecare săptămână, în perioada următoare, când vom bloca Bucureştiul cu autocare, microbuze şi taxiuri din întreaga ţară”, a subliniat Vasile Ştefănescu.

La sfârşitul lunii februarie, COTAR a anunţat că amână protestele, în urma întâlnirii cu ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, şi cu ministrul Dezvoltării Regionale, Daniel Suciu, şi a decis să aştepte publicarea proiectului Legii taximetriei pe site-ul Ministerului Dezvoltării, conform promisiunilor primite.

Potestul COTAR vine la o zi după cel al Federaţiei Operatorilor Români de Transport (FORT). AGERPRES

comments

comments