full screen background image

O companie producătoare de ţigări a donat Poliției de Frontieră drone și echipamente high-tech

Poliția de frontieră a primit patru drone și alte echipamente de ultimă generație pentru combaterea traficului cu țigări la granița de nord a România. Echipamentele au fost donate de o multinațională de produse de tutun, care este direct interesată de reducerea acestui fenomen. Donațiile de echipamente high-tech vor continua și pe viitor, au promis reprezentanții companiei

Japan Tobacco International-România a donat echipamentele, pe baza unui parteneriat de cooperare între cele două organizaţii.

Organizația intenționează ca pe lângă echipamente, să doneze în viitorul apropiat și o hală destinată controlului autovehiculelor, în Vama Siret. Compania producătoare de tutun a mai donat până acum echipamente, dar și 50 de câini antrenați să depisteze tutunul ascuns de traficanți.

Cele patru drone de ultimă generaţie vor fi folosite în zona de competenţă a Inspectoratelor Teritoriale ale Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei şi Iaşi şi a Gărzii de Coastă. Dronele au caracteristici tehnice care permit o autonomie de zbor crescută şi ajută la monitorizarea mai eficientă a frontierei.

Poliția de Frontieră a mai primit binocluri cu vedere pe timp de noapte, endoscoape şi truse cu scule utile la descoperirea spaţiilor improvizate pentru disimularea ţigaretelor ilegale sau a drogurilor şi armelor, şurubelniţe electrice, fluiere împotriva animalelor sălbatice, pompe de combustibil, manometre de măsurare a presiunii în roţi şi compresoare pentru umflarea roţilor, cât şi camere video pentru a fi montate pe maşinile poliţiştilor care deseori sunt implicaţi în urmăriri pe şosele. Spre exemplu, manometrul de măsurare a presiunii indică dacă roata este umflată cu aer sau este umplută cu ţigarete, dat fiind că în multe cazuri ţigaretele sunt trecute peste graniţă ascunse în roţile autovehiculelor.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza