full screen background image

O companie producătoare de ţigări a donat Poliției de Frontieră drone și echipamente high-tech

Poliția de frontieră a primit patru drone și alte echipamente de ultimă generație pentru combaterea traficului cu țigări la granița de nord a România. Echipamentele au fost donate de o multinațională de produse de tutun, care este direct interesată de reducerea acestui fenomen. Donațiile de echipamente high-tech vor continua și pe viitor, au promis reprezentanții companiei

Japan Tobacco International-România a donat echipamentele, pe baza unui parteneriat de cooperare între cele două organizaţii.

Organizația intenționează ca pe lângă echipamente, să doneze în viitorul apropiat și o hală destinată controlului autovehiculelor, în Vama Siret. Compania producătoare de tutun a mai donat până acum echipamente, dar și 50 de câini antrenați să depisteze tutunul ascuns de traficanți.

Cele patru drone de ultimă generaţie vor fi folosite în zona de competenţă a Inspectoratelor Teritoriale ale Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei şi Iaşi şi a Gărzii de Coastă. Dronele au caracteristici tehnice care permit o autonomie de zbor crescută şi ajută la monitorizarea mai eficientă a frontierei.

Poliția de Frontieră a mai primit binocluri cu vedere pe timp de noapte, endoscoape şi truse cu scule utile la descoperirea spaţiilor improvizate pentru disimularea ţigaretelor ilegale sau a drogurilor şi armelor, şurubelniţe electrice, fluiere împotriva animalelor sălbatice, pompe de combustibil, manometre de măsurare a presiunii în roţi şi compresoare pentru umflarea roţilor, cât şi camere video pentru a fi montate pe maşinile poliţiştilor care deseori sunt implicaţi în urmăriri pe şosele. Spre exemplu, manometrul de măsurare a presiunii indică dacă roata este umflată cu aer sau este umplută cu ţigarete, dat fiind că în multe cazuri ţigaretele sunt trecute peste graniţă ascunse în roţile autovehiculelor.

comments

comments