full screen background image

Cursurile pentru profesia “agent de securitate”, cele mai căutate de suceveni în 2018

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Suceava a acordat, în anul 2018, certificate de calificare, iniţiere sau specializare pentru 652 de şomeri, care au urmat cursuri de formare profesională prin 38 de programe şi în 14 ocupaţii diferite.

17 dintre programe au fost derulate prin intermediul Centrului propriu de formare profesională, iar altele 21 de către Centrul Regional de Formare Profesională Cluj.

Cele mai multe dintre cursurile de calificare, adică 7, cu 123 de participanţi, au fost cele de agenţi de securitate, urmate fiind de cele 5 de coafor, cu 79 de cursanţi.

Sucevenii au mai urmat cursuri de lucrător în confecţii din piele şi din înlocuitori, de frizer şi de bucătar.

În ceea ce priveşte iniţierea, 4 sesiuni au fost organizate pentru inspectori sau referenţi în resurse umane, cu 78 de absolvenţi; două cursuri cu 51 de absolvenţi au vizat comunicarea în limba engleză, în timp ce primii paşi în dobândirea competenţelor antreprenoriale s-au făcut de către 28 de participanţi.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Suceava a susţinut şi organizarea a 4 cursuri de specializare în competenţe informatice, cu 68 de absolvenţi şi două cursuri de recepţioneri, cu 33 de absolvenţi.

Câte un curs s-a ţinut pentru în meseria de „machior”, care a avut 17 absolvenţi, şi pentru cea de „stilist, protezist unghii tehnice”, cu 15 absolvenţi.

comments

comments