full screen background image

Acțiuni pentru combaterea delictelor silvice, desfășurate de polițiști

În perioada 11 – 17 martie, polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava și cei din cadrul subunităților teritoriale de poliție, în cooperare cu specialiștii Gărzii Forestiere Suceava și ai Direcției Silvice Suceava au organizat acțiuni punctuale pe raza județului, pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite în domeniul exploatării, transportului, depozitării și prelucrării masei lemnoase.

Au fost efectuate 19 controale, fiind constatate 9 infracțiuni și aplicate 186 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 97.700 de lei.
Polițiștii au confiscat 117,08 mc de material lemnos în vederea stabilirii provenienţei, în valoare de 44.400 de lei, și au indisponibilizat o autoutilitară folosită la comiterea ilegalităților silvice, în valoare de circa 3.000 de euro.

Pe data de 14 martie, la ora 11.20, polițiștii Postului de poliţie Mănăstirea Humorului au oprit pentru control, pe DJ 177 din localitate, autoutilitara condusă de un localnic, de 21 de ani, care transporta material lemnos.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că tânărul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici.

În urma inventarierii s-a stabilit faptul că acesta transporta ilegal cantitatea de 4,28 mc de cherestea de esență rășinoase.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional, pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, materialul lemnos în valoare de 2.734 de lei a fost confiscat și predat în custodie personalului silvic, iar autoutilitara, în valoare de circa 3.000 de euro, a fost indisponibilizată.

comments

comments