full screen background image

“Bucovina – a Romanian Winter Fairytale”, expoziţie de artă fotografică vernisată în Danemarca

Expoziţia de artă fotografică “Bucovina – a Romanian Winter Fairytale”, ce combină lucrările unuia dintre cei mai apreciaţi fotografi români, Sorin Onişor, cu viziunea artistică a patru tineri studenţi ai prestigioasei Şcoli de Artă Fotografică Fatamorgana din Danemarca, va fi vernisată la 22 martie la Copenhaga, conform unui comunicat de presă al Ambasadei României la Copenhaga.

Evenimentul, care se înscrie în seria manifestărilor culturale organizate în marja deţinerii de către România a Preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene, va fi prefaţat de ambasadorul României la Copenhaga, Alexandru Grădinar, şi de directorul Şcolii Fatamorgana, Martin Nilsson, în prezenţa artiştilor.

Autor al mai multor expoziţii personale care s-au bucurat de un real succes în ţară şi în străinătate, Sorin Onişor a fost supranumit de nenumărate ori fotograful satului românesc. Abordarea sa unică a contribuit la formarea mai multor generaţii de fotografi din ţara noastră, peisajele sale dramatice sau portretele poetice prefigurând un nou stil în arta fotografică din România.

Şcoala daneză de Artă Fotografică Fatamorgana combină stilul documentar cu artele frumoase, încurajând documentariştii să exploreze noi orizonturi şi diversificând în acelaşi timp modul de abordare a artelor frumoase. Începând cu 1998, şcoala este un loc în care artiştii aspiranţi vin să cunoască şi să ducă arta fotografică în zone încă neexplorate, mulţi dintre aceştia devenind nume consacrate în universul fotografiei.

Lansarea expoziţiei va avea loc la 22 martie 2019, în intervalul 4-6 p.m., la Reşedinţa ambasadorului României (Engskiftevej 1, 2100 Copenhaga). Intrarea este gratuită dar participarea trebuie confirmată la adresa copenhaga@mae.ro.

Expoziţia continuă până în data de 7 aprilie şi poate fi vizionată în zilele de sâmbătă şi duminică în intervalul orar 10 a.m.- 1 p.m.AGERPRES

comments

comments