full screen background image

Țigări ascunse în cutii de detergent şi în pragurile unei maşini, descoperite în Vama Siret

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în P.T.F. Siret, câteva sute de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, care erau ascunse în cutii de detergent şi în spaţii special amenajate în pragurile unui autoturism.

Pe 13 martie, în jurul orei 17.15, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, pe sensul de intrare în ţară, cetățeanul român N.D., în vârstă de 52 de ani, conducând un autoturism marca Dacia Logan.

Existând suspiciuni că acesta transportă țigări, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în cutii de detergent, cantitatea de 370 de pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană.

Tot în data de 13 martie, în jurul orei 20.25, s-a prezentat în același punct de trecere a frontierei, pe sensul de intrare în țară, cetățeanul român I.G., în vârstă de 33 de ani, la bordul unui autoturism marca Peugeot.

Acționând în baza analizei de risc, echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră și lucrători vamali, a efectuat un control amănunţit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în spații special amenajate în pragurile autoturismului, cantitatea de 200 pachete de ţigări, de provenienţă ucraineană.

În ambele cazuri, ţigările în valoare totală de 855 de lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar cele două persoane au fost sancţionate contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 de lei fiecare.

Totodată, autoturismul marca Peugeot, în valoare de 13.000 de lei, a fost indisponibilizat în vederea confiscării, deoarece avea spațiu special amenajat pentru transportul țigărilor.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza