full screen background image

Șase cetățeni din Bangladesh, opriți de poliţiştii de frontieră la Falcău

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina au depistat şi reținut șase cetățeni din Bangladesh, care au intrat ilegal în România din Ucraina. Persoanele în cauză urmează să fie preluate de autoritățile ucrainene, în baza acordului de readmisie, în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun.

În data de 14 martie, la nivelul Sectorului P.F. Brodina – I.T.P.F. Sighetu Marmației s-a declanșat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 07.50, polițiștii de frontieră au depistat pe raza localității Falcău, șase persoane care se deplasau pe jos, dinspre frontiera de stat către interiorul țării.

Persoanele în cauză nu vorbeau limba română și nu își justificau prezența în zonă, fapt pentru care au fost duse la sediul sectorului pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că grupul era format din cetățeni din Bangladesh, cu vârste cuprinse între 18 și 40 de ani.

Persoanele în cauză au declarat că au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România, cu scopul de a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cele şase persoane urmând să fie preluate de autoritățile de frontieră ucrainene în vederea continuării cercetărilor, în baza acordului de readmisie încheiat cu Ucraina.

comments

comments