full screen background image

Mii de suceveni au susţinut protestul „România vrea autostrăzi”

Mii de firme, primării, echipe sportive, personalităţi, sindicate, dar şi persoane fizice din toată ţara au participat, astăzi, la protestul ”România vrea autostrăzi” şi şi-au întrerupt activitatea, timp de 15 minute, la ora 15.00.

Tot la ora 15.00, omul de afaceri Ştefan Mandachi, iniţiatorul protestului, a inaugurat, în localitatea Cumpărătura, primul metru de autostradă construit în Moldova.

Participanţii au cerut pe ton imperativ guvernului intensificarea investiţiilor în acest domeniu şi au răspuns cu “şi noi” la apelurile lui Mandachi.

Timp de câteva minute, participanţii la trafic au claxonat în semn de solidaritate cu protestatarii.

La fata locului au fost prezente echipaje de jandarmi, politişti şi angajaşi ai ISU, nefiind însă semnalate incidente.

”Eu nu am trăit niciodată un asemenea moment de solidaritate între toţi românii, fie că fac parte dintr-un partid politic, fie că sunt doctori, avocaţi, fie că au orice altă profesie. Avem o şansă unică să restartăm România acum. Românii sunt pentru prima dată după 30 de ani uniţi. Nu mă voi lecui, nu mă voi linişti, până când nu voi avea autostradă aici, la Suceava, în Bucovina. Nu îmi doresc, nu mi-am dorit şi nu sunt specializat în politică, nu voi face politică, îmi voi duce drumul înainte, idealul meu este să am autostradă. Şi nu ar trebui să fie un ideal, ar trebui să fie un lucru normal, decent”, a spus Mandachi.

La final, Mandachi a declarat că va dona metrul de autostradă unei asociatii NON PROFIT, pe care însă nu a nominalizat-o, proiectul fiind în derulare.

Şoferii au protestat în toate cartierele Sucevei, circulaţia fiind oprită pe arterele principale.

Metrul de autostradă a fost construit de Mandachi din banii săi, într-o singură zi, prin mobilizarea unei echipe de 17 oameni.

”2.000 de oameni mor anual pe şoselele din România. Câţi ar fi supravieţuit dacă aveam autostrăzi? Noi tot înghiţim şi stăm tăcuţi. Dacă un angajat nu-şi ia leafa în ziua stabilită, ce se întâmplă? Sau dacă firmele mele nu virează banii la stat pe data de 25, în fiecare lună? Dar cine răspunde că nu avem autostrăzi? Chiar că suntem luaţi de proşti”, a afirmat Ştefan Mandachi la iniţierea protestului.

 

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza