full screen background image

Dăncilă: Modernizarea Forţelor Aeriene Române a cunoscut rezultate importante în ultimii ani

Modernizarea Forţelor Aeriene din ţara noastră a cunoscut rezultate importante în ultimii ani, iar dotarea cu avioane avansate din punct de vedere tehnologic, care şi-au demonstrat eficienţa în cadrul NATO şi care permit abordarea unui spectru larg de misiuni, contribuie la descurajarea oricăror intenţii ostile, a declarat premierul Viorica Dăncilă.

Prim-ministrul participă joi la ceremonia de introducere a aeronavelor F-16 Fighting Falcon în serviciul de luptă permanent, la Baza 86 Aeriană ”Locotenent Aviator Gheorghe Mociorniţă” Borcea, din judeţul Călăraşi.

“Este o zi importantă pentru Forţele Aeriene Române care pot opera de astăzi pentru apărarea spaţiului aerian naţional cele mai performante aeronave de luptă din dotare, dar şi pentru România, care a reuşit să întărească în mod semnificativ capabilităţile noastre de apărare. Modernizarea Forţelor Aeriene a cunoscut rezultate importante în ultimii ani. Dotarea cu avioane avansate din punct de vedere tehnologic, care şi-au demonstrat eficienţa în cadrul NATO şi care permit abordarea unui spectru larg de misiuni, contribuie la descurajarea oricăror intenţii ostile ce pot proveni din această zonă geografică. Guvernul va acorda tot sprijinul necesar pentru continuarea acestui proces de modernizare esenţial pentru consolidarea posturii de apărare a ţării noastre şi pentru creşterea profilului României ca furnizor de securitate. Celebrăm 15 ani de la aderarea la Alianţa Nord-Atlantică, iar România dovedeşte încă o dată că îşi asumă cu responsabilitate poziţia de partener serios şi responsabil, un adevărat pilon de stabilitate în regiunea Mării Negre”, a spus premierul.

Potrivit lui Dăncilă, România va continua să rămână un partener de încredere, ferm angajat în consolidarea Alianţei transatlantice, care şi-a îndeplinit şi va continua să îşi îndeplinească toate responsabilităţile ce îi revin ca partener NATO.

“Participam activ la misiunile comune în teatrele de operaţii. Suntem deja în al treilea an de alocare a două procente din PIB pentru Apărare, nivel pe care îl vom menţine. Vom creşte de la an la an alocările pentru Apărarea naţională, iar în centrul acestui angajament se află programele strategice de înzestrare, aşa cum am prevăzut în programul de guvernare. Viziunea Guvernului României în acest domeniu este aceea că o mare parte a investiţiilor în tehnologia de apărare să se întoarcă în economia naţională. România are o oportunitate majoră ca, prin aceste investiţii în domeniul tehnologiei înalte, să-şi asigure un rol de hub regional în industria de apărare europeană. Guvernul susţine prin toate pârghiile legale realizarea acestor investiţii, care, pe lângă beneficiile economice şi de securitate, vor pune în valoare expertiza pe care ţara noastră o are în acest domeniu”, a mai afirmat Dăncilă.

Prim-ministrul a menţionat că profesionalismul de care dau dovadă militarii în îndeplinirea misiunilor contribuie substanţial la credibilitatea României în faţa partenerilor strategici şi, totodată, face ca Armata să rămână una dintre instituţiile în care românii au cea mai mare încredere. AGERPRES

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza