full screen background image

Focuri de armă la Lupcina, pentru oprirea unor contrabandişti care cărau peste 11.000 pachete cu țigări

Marţi, 12 martie, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 15.15, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul sectorului a observat mai multe persoane care transportau, în spate, de la frontiera de stat spre localitatea Lupcina, județul Suceava, mai multe colete voluminoase.

Imediat, s-a acționat pentru reținerea celor în cauză, dar, în momentul în care bărbații au observat echipajul poliției de frontieră, au abandonat coletele și au fugit către teritoriul ucrainean.

Deoarece persoanele în cauză nu s-au supus somațiilor legale prin voce, polițiștii de frontieră au tras patru focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această data nu s-au oprit și au fugit pe teritoriul statului vecin.

Au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră.

La fața locului au fost descoperite mai multe colete cu țigări de proveniență ucraineană care au fost transportate la sediul sectorului.

În urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 11.320 de pachete cu țigări, de proveniență ucraineană.

Țigările, în valoare de 132.444 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

comments

comments