full screen background image

13 martie – Petreceri private de primăvară

A trecut de câteva zile 8 Martie. Multe emoticoane cu flori, zâmbete, îmbrățișări și multe, multe urări online. Parcă mult mai multe online anul acesta, decât cele “face to face”, chiar și în cazul persoanelor care viețuiesc la o aruncătură de băț.

Gândeam cândva că tehnologia aceasta e tare bună, pentru că te ține conectat cu ceilalți la un clik distanță, chiar dacă fizic sunt peste ocean. E mult mai eficientă decât scrisorile sau felicitările care făceau cel puțin trei zile până a ajunge la destinatar. Astăzi, însă, mă întreb dacă într-adevăr ne ține conectați sau dimpotrivă, ne împinge mai la distanță unii de ceilalți…

Mă rog… De fapt, nu despre distanțele mărite îmi propusesem să vorbesc, ci despre faptul că mi s-a părut interesant că cele mai multe mesaje de 8 Martie au fost transmise femeilor de către… femei. A fost așa, ca o petrecere privată a fetelor, care și-au dorit să se facă una pe cealaltă să se simtă bine. Și nu e rău deloc.

Unde erau bărbații, în imaginea aceasta de sărbătoare? Sărbătoreau și ei, bineînțeles. Cei mai mulți… ca băieții. Prin baruri. Și spun asta pentru că, din nefericire, locuiesc în preajma unuia. Iar în seara zilei de sărbătoare a doamnelor declarat a fi jumătățile care le fac viața mai frumoasă domnilor, barul era plin în proporție de 80% de ei. Bărbații. Sărbătoreau dragii de ei minunile din viața lor, gândind probabil că le fac un bine domnișoarelor și doamnelor, lipsindu-le de prezența lor. Și lăsându-le timp și spațiu de a-și trimite una alteia mesaje frumoase, zâmbete, flori și îmbrățișări online de 8 Martie. Și mulți chiar nu s-au înșelat.

E drept că cele mai inspirate, care nu s-au lăsat în baza bărbaților pentru rezervarea unui loc de petrecere la început de martie, după ce au terminat de făcut urări tuturor prietenelor de Facebook, și-au luat prietenele din “real life” și au sărbătorit și ele. Sigur nu în locația din vecinătatea mea. Iar cele care au și soți inspirați, au petrecut împreună, offline.

E primăvară! Iar primăvara ne reamintește în fiecare an că mai e loc de schimbare. În lucruri și oameni.

comments

comments