full screen background image

Ziua Gărzii Naţionale de Mediu

Marcată în fiecare an la 12 martie, Ziua Gărzii Naţionale de Mediu a fost instituită prin Ordinul de ministru nr. 224 din 27 februarie 2007 şi prilejuieşte o serie de evenimente pentru promovarea unui mediu sănătos şi echilibrat ecologic.

Garda Naţională de Mediu (GNM) este un corp specializat de inspecţie şi control, care urmăreşte respectarea legii în domeniul protecţiei mediului, în scopul prevenirii şi descurajării fenomenelor infracţionale, notează site-ul oficial al instituţiei, http://www.gnm.ro. Are un rol activ în asigurarea securităţii mediului, desfăşurând acţiuni de prevenire a riscurilor şi de limitare a ameninţărilor de ordin ecologic, respectiv poluarea resurselor de apă, a aerului, diminuarea fertilităţii solului, poluarea transfrontalieră şi altele. Astfel, GNM are atribuţii privind aplicarea politicii Guvernului în ceea ce priveşte protecţia mediului.

Aşa cum stipulează Hotărârea nr. 1005/2012 privind organizarea şi funcţionarea Gărzii Naţionale de Mediu, aceasta este o instituţie publică şi funcţionează ca organ de specialitate al administraţiei publice centrale, în subordinea autorităţii publice centrale pentru protecţia mediului. AGERPRES

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza