full screen background image

Stan (PSD): Trecerea liceelor cu profil agricol în subordinea direcțiilor pentru agricultură județene este binevenită

Începând cu data de 1 septembrie 2019, liceele care au exclusive profil și specializari agricole, instituții publice cu personalitate juridică aflate în subordinea consiliilor locale, trec în subordinea direcțiilor pentru agricultura județene și a municipiului București.

Senatorul PSD de Suceava, Ioan Stan, crede că măura este una binevenită, pentru că respectivele licee sunt într-o stare de degradare avansată și au o baza materială total insuficientă pentru pregătirea elevilor.

Printr-un comunicat de presă, Stan transmite:

“În calitate de inițiator a legii de modificare și completare a Legii Educației Naționale, nr. 1/2011, lege care a trecut de Senat în calitate de cameră decizională, doresc să fac următoarele precizări.

Începând cu data de 1.09.2019 liceele care au exclusive profil și specializări agricole, instituții publice cu personalitate juridică aflate în subordinea consiliilor locale, trec în subordinea direcțiilor pentru agricultura județene și a municipiului București.

Întrucât mai ales în zona rurală, aceste licee sunt într-o stare de degradare avansată și mai ales cu baza materiala total insuficientă pentru pregătirea elevilor, este binevenită această trecere în subordinea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

În lege mai este prevăzut faptul că direcțiile de agricultură județene în colaborare cu inspectoralele școlare județene asigură și coordonarea disciplinelor tehnice și practicii de specialitate a liceelor agricole.

Se face referire în lege la funcționarea și organizarea liceelor agricole, dar mai ales faptul că finanțarea liceelor se realizează din venituri de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a Ministerului Educației Naționale cât și din venituri proprii sau prin parteneriate publice private.”

comments

comments