full screen background image

Hunedorean arestat la Iacobeni, după ce a fost prins cu maşina burduşită cu ţigări de contrabandă

Poliţiştii au continuat şi intensificat activităţile investigative în vederea identificării persoanelor care comercializează, depozitează sau transportă ţigarete de contrabandă şi pentru tragerea la răspundere penală a acestor persoane. În ultimele zile, doi bărbați au ajuns în arestul IPJ Suceava pentru contrabandă cu țigarete.

Pe data de 8 martie, în bagajele unui tânăr, de 29 de ani, care se deplasa spre Marea Britanie, au fost găsite 40.000 de țigări de contrabandă, autorul fiind reținut.

În cursul zilei de luni, un alt bărbat a ajuns în arestul IPJ Suceava, după ce a fost identificat în trafic transportând țigarete de contrabandă.

La ora 23.40, polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală 15 Vatra Dornei au identificat și oprit în trafic, pe DN 17, pe raza comunei Iacobeni, autoturismul condus de un bărbat, de 37 ani, din comuna Ilia, judeţul Hunedoara, constatându-se că în interiorul autovehiculului se afla o cantitate importantă de țigări de contrabandă.

S-a procedat la examinarea interiorului autoturismului, ocazie cu care în portbagajul acestuia au fost găsite un număr de 40.000 de bucăți țigarete de proveniență extracomunitară, fără documente de proveniență.

Țigările de proveniență extracomunitară, în valoare de aproximativ 22.000 de lei, au fost ridicate și introduse în camera de corpuri delicte a Poliției Vatra Dornei, iar autoturismul a fost indisponibilizat.

Polițiștii au dispus reținerea bărbatului, acesta urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei, pentru luarea unei măsuri preventive.

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „contrabandă”.

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, poliţiştii acţionând atât în vederea identificării celor cu preocupări infracţionale pe linia introducerii în ţară a ţigărilor de contrabandă, cât şi a celor care transportă, depozitează sau comercializează astfel de produse.

comments

comments