full screen background image

O delegație a județului Suceava, prezentă timp de 3 zile în Austria

O delegație a județului Suceava, condusă de președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, va fi prezentă timp de 3 zile, începând de luni, 11 martie, în Austria, în Landul Steiermark (Stiria).

Landul Steiermark (Stiria) este unul dintre cele mai mari din Austria – al doilea ca suprafață, fiind o zonă dintre cele mai variate ca relief și deosebit de atrăgătoare pentru turiști.

Programul este organizat de grupul de parlamentari austrieci care au fost prezenți în județul Suceava, în Bucovina, la începutul lunii octombrie anul trecut, când s-au purtat discuții și au fost făcute o serie de propuneri de colaborare.

“Astfel, luni, în prima zi, la Graz, vom avea întâlniri cu parlamentari austrieci, precum și cu reprezentanții mai multor instituții naționale și regionale.

În zilele următoare vor fi întâlniri tematice și vizite în teren.

Marți, vom fi la Aeroportul din Graz, unde vom discuta despre posibilitatea de a fi introduse curse aeriene Suceava – Graz. Tot aici sunt programate mai multe discuții tematice, pe sănătate, turism, silvicultura și mediul de afaceri, învățământ etc.

Împreună cu primarii localităților Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc și Gura Humorului, ne vom întâlni și cu primari din mai multe localități din regiune, pentru un schimb de experiență axat în special pe modul în care prin organizarea de tip asociativ putem promova proiecte importante pentru dezvoltarea localităților și a județului.

De menționat că în cadrul acestor întâlniri vom discuta despre perfectarea unui parteneriat de colaborare între Județul Suceava și Landul Steiermark (Stiria) și, pornind de la faptul că avem o serie de puncte comune, propunem pentru început o colaborare pe mai multe domenii, pe care le considerăm de interes comun: administrație publică, turism, sănătate, învățământ, cultură, transport aerian și silvicultură”, a precizat Flutur.

comments

comments