full screen background image

Rovana Plumb: 65% din investiţiile de la nivel naţional sunt finanţate din fonduri externe nerambursabile

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a declarat, vineri, la Târgovişte, că 65% dintre investiţiile care se fac la nivel naţional sunt finanţate din fonduri externe nerambursabile.

”O contribuţie importantă la creşterea economică a ţării noastre o are utilizarea fondurilor europene. Practic, 65% din investiţiile care se fac la nivel naţional sunt finanţate din fonduri externe nerambursabile”, a afirmat Rovana Plumb.

Declaraţia a fost făcută la sediul Primăriei Târgovişte, la un eveniment în cadrul căruia au fost semnate mai multe proiecte cu fonduri europene, derulate de administraţii locale din Dâmboviţa.

”La nivelul judeţului Dâmboviţa, astăzi, împreună cu cele patru proiecte care au fost semnate în prezenţa noastră, judeţul are 2.827 de contracte de finanţare semnate cu o sumă totală de 1,4 miliarde de lei, din care s-au făcut deja plăţi către beneficiari din implementarea acestor contracte de 466 de milioane de lei. Ceea ce doresc să subliniez este că, în primul rând, sistemul de gestiune şi control care respectă toate regulamentele şi criteriile impuse la nivelul UE, cel mai mare rol îl au beneficiarii. Datorită lor (…) se pot aduce bani europeni în România”, a spus Rovana Plumb, care este şi deputat de Dâmboviţa.

La evenimentul de vineri de la Târgovişte au fost semnate patru proiecte cu finanţare europeană. Este vorba despre un proiect ce vizează reabilitarea şi extinderea unei şcoli din Târgovişte, în valoare de 22,2 milioane lei, două proiecte de reconversie a unor terenuri degradate din Pucioasa, în valoare totală de 13,1 milioane lei şi extindere şi reabilitare centru de zi în Găeşti cu o valoare de 3 milioane lei.

”Extindere, reabilitare, modernizare şi echipare a Şcolii Matei Basarab din Târgovişte este, ca şi valoare, cel mai mare proiect accesat de administraţia locală târgovişteană vreodată pe fonduri europene pe ceea ce înseamnă unitate de învăţământ. Este un proiect finanţat prin POR 2014-2020. Valoarea proiectului este de 22,2 milioane de lei. Contribuţia beneficiarului este 446.000 lei. Şcoala este în microraionul 3, deserveşte câteva cartiere ale municipiului Târgovişte. Proiectul a fost depus de Primăria Târgovişte în ziua în care s-a deschis axa de finanţare”, a declarat primarul Târgoviştei, Cristian Stan.

Cele patru proiecte au fost semnate de către primarii localităţilor în care se vor derula investiţiile şi directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud Muntenia, Liviu Muşat. AGERPRES

comments

comments