full screen background image

Tăieri ilegale de arbori, constatate de jandarmi la Udeşti

Joi, 7 martie, în jurul orei 07.00, în cadrul unei acţiuni desfăşurate pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice, un echipaj de jandarmerie și lucrători ai Gărzii Forestiere au depistat, pe raza localităţii Udești, județul Suceava, cinci persoane care au tăiat ilegal mai mulţi arbori.

Jandarmii au constatat că, în dimineața respectivă, doi bărbați, cu vîrsta de 36 și respectiv 51 de ani, și trei minori, cu vârsta cuprinsă între 12 și 14 ani, cu domiciliul în comuna Udești și orașul Salcea, s-au deplasat cu două atelaje hipo în pădurea din apropierea satului Poiana, în zona cunoscută sub denumirea de “Vărzăroaia”.

Folosindu-se de 2 drujbe și 3 topoare, aceștia au tăiat 7 arbori din speciile fag și carpen, fără a avea o autorizaţie în acest sens, de pe un teren care nu le aparţine, cu intenţia de a-i încărca în atelajele hipo și de a-i valorifica ulterior în zona localităţilor de domiciliu.

Jandarmii au întocmit actele de sesizare privind săvârşirea infracţiunilor de tăiere fără drept de arbori şi furt de material lemnos.

Cei doi bărbați au fost predați Postului de Poliţie Udești pentru continuarea cercetărilor, iar cantitatea de aproximativ 10 mc de material lemnos a fost dată în custodie Ocolului Silvic Dolhasca.

comments

comments