full screen background image

Carmen Dan: Alegerile europarlamentare să reflecte exclusiv dorinţa cetăţenilor

Alegerile europarlamentare trebuie să reflecte voinţa cetăţenilor, “fără a fi viciată de actori sau acţiuni de dezinformare”, a declarat, joi, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, care prezidează Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne, în contextul deţinerii de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

“Vom începe discuţiile şi în ceea ce priveşte garantarea unor măsuri corecte pentru un proces electoral care este într-o perspectivă imediată, anume alegerile pentru Parlamentul European. Ne dorim ca voinţa cetăţenilor europeni să reflecte exclusiv dorinţa acestora, fără a fi viciată de actori sau acţiuni de dezinformare”, a declarat Carmen Dan în debutul evenimentului.

În cadrul componentei de Afaceri Interne de joi, miniştrii vor fi informaţi de progresele înregistrate în cadrul negocierilor cu Parlamentul European cu privire la Regulamentul privind poliţia de frontieră şi garda de coastă la nivel european. Consiliul şi-a adoptat poziţia de negociere completă la 20 februarie 2019.

Totodată, potrivit site-ului Consiliului, ei vor primi informaţii actualizate despre situaţia actuală în ceea ce priveşte reforma sistemului european comun de azil. Aceştia vor face, de asemenea, schimb de opinii privind cooperarea UE cu ţările terţe, în contextul migraţiei.

De asemenea, miniştrii sunt invitaţi să dezbată situaţia actuală şi calea de urmat privind răspunsul UE la terorism.

În cele din urmă, ei vor primi informaţii actualizate din partea Preşedinţiei cu privire la situaţia actuală referitoare la asigurarea unor alegeri libere şi corecte şi la combaterea dezinformării. Concluziile Consiliului pe această temă au fost adoptate la 19 februarie 2019. AGERPRES

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza