full screen background image

Amenzi şi lemn confiscat, în urma unor controale efectuate de poliţişti şi de specialişti silvici

Polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava și cei din cadrul subunităților teritoriale de poliție, în cooperare cu specialiștii Gărzii Forestiere Suceava și ai Direcției Silvice Suceava, au organizat, în perioada 25 februarie – 4 martie, acțiuni punctuale pe raza județului, pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite în domeniul exploatării, transportului, depozitării și prelucrării masei lemnoase.

Au fost efectuate 49 de acţiuni și controale, fiind constatate 4 infracțiuni și aplicate 113 sancțiuni contravenționale, în valoare de 104.050 de lei.

Polițiștii au confiscat 148,51 mc de material lemnos, în vederea stabilirii provenienţei, în valoare de 44.480 de lei, din care faptic 115,15 mc și valoric 33,36 mc

Pe 2 martie, la ora 20.05, o patrulă mixtă din cadrul Poliției orașului Siret și a Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți a oprit pentru control, pe DJ 291A din comuna Grămești, autoutilitara cu remorcă condusă de un bărbat, de 51 de ani, din comuna Brodina, care transporta material lemnos.

Întrucât piesele de lemn din autoutilitară erau diferite de cele din avizul de însoțire prezentat de conducătorul auto, iar întregul material lemnos nu corespundea din punct de vedere calitativ, în sensul că, pe documente era trecut lemn rotund de foc, iar în realitate se transportau bușteni pentru gater (lemn de lucru), polițiștii au solicitat sprijinul specialiștilor silvici.

În urma inventarierii, s-a stabilit că bărbatul transporta cantitatea de 42,62 mc bușteni pentru gater, cu 6 mc mai mult decât cantitatea înscrisă pe cele două avize de însoțire.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 6.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos transportat, în valoare de 14.992 de lei, a fost confiscat și predat în custodie personalului silvic.

comments

comments