full screen background image

13 gospodării afectate de incendii în Botoşani. Pompierii au apelat la colegii din Suceava

Pompierii din Botoşani au avut nevoie de sprijinul colegilor lor din judeţul Suceava pentru a face faţă, luni, unui val de incendii care au afectat gospodării din mai multe localităţi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani, Dorina Lupu, într-un interval de trei ore au avut loc 13 incendii în tot atâtea localităţi din judeţ.

“Pompierii botoşăneni au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea a nu mai puţin de 13 incendii produse în gospodăriile sau pe terenurile agricole din Coţuşca, Durneşti, Truşeşti, Cristineşti, Corni, Broscăuţi, Dorohoi, Frumuşica, Flămânzi, Suliţa, Hilişeu Horia, Mileanca şi Unţeni. Unele intervenţii sunt încă în derulare. În sprijin, au ajuns şi intervenit şi pompieri de la ISU Suceava”, a afirmat Lupu.

Oficialii ISU au menţionat că în localitatea Hilişeu Horia a fost distrusă de flăcări o locuinţă, iar la Cristineşti trei anexe au fost afectate de un incendiu generat de un foc în spaţii deschise.

Pompierii reamintesc cetăţenilor că arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile fără obţinerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi se sancţionează cu amendă de la 1.000 la 2.500 de lei. AGERPRES

comments

comments