full screen background image

Trei persoane reţinute de poliţişti pentru conducere sub influenţa alcoolului

IPJ Suceava a lansat, din luna februarie, un amplu Program de prevenire a accidentelor rutiere la nivelul județului cu derulare până la finele anului 2019. Pe lângă activitățile preventive, de informare și responsabilizare, programul conține și module operative, printre care creșterea fermității în sancționarea celor care săvârșesc infracțiuni la regimul rutier. Polițiștii suceveni atrag încă o dată atenția cu privire la faptul că vor dispune reținerea și încarcerarea celor care săvârșesc fapte penale la regimul rutier, în funcție de gravitatea faptelor, consecințele produse și materialul probator administrat.

Din păcate, deși în ultimele zile mai multe persoane au ajuns în arest pentru comiterea de infracțiuni rutiere, unii șoferi dau dovadă în continuare de iresponsabilitate și își pun în pericol propria viață, dar și a celorlalți participanți la trafic, săvârșind infracțiuni la regimul rutier.

Doar în cursul zilei de duminică, polițiștii suceveni au dispus reținerea altor trei șoferi care au condus vehicule după ce au consumat alcool. Toți au ajuns în arestul IPJ Suceava.

Dimineaţă, în jurul orelor 09.57, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Suceava – Biroul Rutier, au fost sesizați despre faptul că, pe str. Slătioarei din localitate, circulă un autoturism condus de o persoană care se află sub influența băuturilor alcoolice.

Pe str. Slătioarei a fost identificat atât autoturismul respectiv și conducătorul auto al acestuia, un bărbat, de 41 ani, din Suceava

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 1,25 mg./l. alcool pur în aerul expirat, după care a refuzat să se supună prelevării de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că bărbatul figurează cu permisul de conducere reținut, pentru încălcarea prev. art. 336 alin. 1 Cod penal.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice de sânge”.

Față de bărbatul de 41 de ani s-a luat măsura reținerii pentru o perioadă de 24 ore, fiind încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.
____

Tot dumincă, în jurul orelor 23.20, polițiștii din cadrul Secției 14 Poliție Rurală Vama au oprit pentru control, pe DC Demăcușa, pe raza comunei Moldovița, un autoturism care se deplasa pe pe direcția de deplasare sat Moldovița – sat Demăcușa și era condus de un bărbat, de 34 de ani, din comuna Moldovița.

Din verificari a rezultat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie.

Șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest rezultând o alcoolemie de 1.19 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei din sânge.

A fost întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

S-a dispus reținerea acestuia pe o perioadă de 24 de ore, fiind încarcerat în arestul I.P.J. Suceava, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc în vederea luării unei măsuri preventive.

____

În această noapte, în jurul orelor 02.45, polițiștii din cadrul Poliției Rădăuți au oprit pentru control, pe str. Ștefan cel Mare din localitate, autoturismul condus de un tânăr, de 28 de ani, din comuna Arbore.

Din verificările efectuate a rezultat faptul că acesta este posesor de permis de conducere, însă în baza de date apare cu mențiunea „cu restricții-reținut” din data de 23 februarie 2018, pentru o infracțiune la regimul rutier.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind 0,75mg/l alcool pur în aerul expirat motiv pentru care a fost condus la Spitalul Rădăuți, iar în prezența personalului medical a refuzat recoltarea probelor de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană a cărei permis de conducere este reținut” și „refuzul conducătorului unui autovehicul de a se supune prelevării de mostre biologice de sânge necesare în vederea stabilirii alcoolemiei”.

Față tânărul de 28 de ani s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind introdus în arestul IPJ Suceava.

Conform art. 336 din Codul Penal conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza