full screen background image

Incendiu la două gospodării din Brădățel, izbucnit de la o ţigară aruncată într-un şopron

Militarii Detașamentului de Pompieri Fălticeni, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Cornu Luncii, au intervenit, duminică noapte, cu cinci autospeciale de stingere, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit în satul Brădățel, comuna Horodniceni.

La sosirea echipajelor, ardeau generalizat construcțiile anexe din două gospodării (construcții majoritare din lemn), cu pericol de propagare la casele de locuit și la vecinătăți.

Incendiul, anunţat prin 112 la ora 22:15, a fost lichidat la ora 2:00.

Flăcările au izbucnit din șopronul uneia dintre gospodării, cel mai probabil din cauza fumatului în locuri nepermise.

Aici, au ars adăpostul de animale pe 60 mp, șopronul pe 10 mp și bunuri din gospodărie. În incendiu au pierit 5 iepuri și câinele proprietarului.

La cea de-a doua gospodărie, au ars adăpostul de animale pe 100 mp, bunuri din interior (un autoturism, cherestea și unelte de lucru) și o anexă, pe 14 mp, cu bunurile aferente (lemn de foc și plante furajere). Tot aici, s-a degradat și o altă anexă și bunuri din interior.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime omenești, iar pompierii au salvat casele proprietarilor și o anexă gospodărească, cu bunurile aferente.

Au mai fost salvate 35 de păsări de curte și un porc.

comments

comments