full screen background image

Focuri de armă la Straja, pentru reţinerea unor contrabandişti de ţigări

La nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina a fost declanșată, duminică, o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 15.20, un echipaj al poliției de frontieră a observat patru persoane care transportau în spate, de la frontiera de stat spre localitatea Straja, mai multe colete voluminoase.

Imediat, s-a acționat pentru reținerea celor în cauză, dar în momentul în care bărbații au observat echipajul poliției de frontieră, au abandonat coletele și au încercat să fugă.

Deoarece persoanele în cauză nu s-au supus somațiilor legale prin voce, polițiștii de frontieră au tras şase focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată nu s-au oprit și au fugit în localitatea Straja.

Imediat, au fost anunțate şi autoritățile ucrainene despre caz în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră.

La fața locului au fost descoperite 4 colete cu țigări de proveniență ucraineană, care au fost transportate la sediul sectorului.

În urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 6.000 de pachete cu țigări, de proveniență ucraineană.

Țigările, în valoare de 70.000 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza