full screen background image

50% din autorizaţiile pentru transportul în regim taxi vor fi alocate maşinilor electrice

Începând din această lună, 50 la sută din autorizaţiile disponibile pentru transportul de persoane în regim taxi din municipiul Suceav vor fi alocate autovehiculelor cu propulsie integral electrică.

În localitatea reşedinţă de judeţ există 28 de staţii de încărcarea a acumulatorilor maşinilor electrice, iar în buget este prinsă o sumă pentru achiziţionarea şi a unor staţii super-rapide de încărcare.

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harşovschi, a declarat că legislaţia în vigoare prevede ca, începând cu anul 2020, societăţile comerciale, operatorii privaţi şi operatorii de stat vor avea obligaţia dotării cu un număr minim de autovehicule electrice.

În plus, pe lângă această măsură, operatorii de transport de persoane vor fi obligaţi să se doteze şi să pună la dispoziţia Primăriei aplicaţia prin care vor fi descoperiţi conducătorii auto care refuză unele curse.

Utilizarea de aplicaţii informatice mobile de „dispecerizare” oferite de către alte entităţi decât dispeceratele taxi autorizate de Primăria Suceava se sancţionează cu amenzi cuprinse între 1.000 de lei şi 2.500 de lei.

Pe lângă amendă, în cazul folosirii repetate a respectivelor servicii neautorizate, se va aplica şi sancţiunea complementară a retragerii autorizaţiei.

În municipiul Suceava se eliberează un număr maxim de 400 de autorizaţii pentru transport de persoane în regim taxi şi 30 de autorizaţii pentru transportarea bunurilor, în acelaşi regim.

comments

comments