full screen background image

Despre artele marțiale, cu Edison Muha, campion european Qwan Ki Do

Vineri, 1 martie, în cadrul emisiunii sportive realizate de Manuel Costache la Viva Fm Rădăuți, a fost invitat Edison Muha, campion european de arte marțiale, stilul Qwan Ki Do, și antrenor la clubul HONG HA RĂDĂUȚI.

În prima parte a emisiunii, Edison Muha, care este și profesor de sport la Școala Gimnazială din Volovăț, a reamintit povestea de succes de anul trecut, când a câștigat titlul european, în Spania, la Qwan Ki Do- Co Vo Dao – arme cu lamă și arme rare.

Într-o companie selectă, chiar dacă s-a auto-accidentat cu arma înainte de concurs, Edi Muha a reușit să urce pe prima treaptă a podiumului.
El a povestit despre toate stagiile de pregătire pe care le-a făcut înaintea concursului, de antrenamentele “la sânge” și de sacrificiile pe care le-a făcut pentru a deveni campion european.

Povestea QWAN KI DOU-lui rădăuțean a început în 1991, sub conducerea instructorului sucevean Cristian Răzvan Arhire (membru al lotului național), continuând din 1996 cu instructorii Viorel Ursan și Vasile Ursan.

În prezent, acticitatea continuă cu Hoan Su Costel Moldovan și Hoan Su Edison Enrico Eduard Muha, rămași fideli de 28 de ani acestei nobile arte marțiale chinezo-vietnameze.

Edi Muha a destainuit câteva din tainele QWAN KI DOU-lui, spunând că acesta se practică, se simte și se trăiește și că nu practici pur și simplu o tehnică marțială, ci te învață sa înveți o artă a vieții, să devii un om puternic, o ființă echilibrată, în ceea ce privește atât corpul, mintea, cât și sufletul.

Sportivii Clubului Hong Ha Rădăuți își desfășoară antrenamentele în sala de sport a Colegiului Național “Eudoxiu Hurmuzachi”, la ora actuală fiind peste 60 de copii practicanți ai acestei ramuri sportive.

Dintre talentaţii sportivi ai clubului, antrenorul Edi Muha i-a enumerat pe copiii: Mirauță Eduard, Zvolinschi Cosmin, Nicolaică Irina , Țugui Matei, Munteanu Alexandru, Muha Matei, Țugui Luca, Huțanu Ștefan, Nechita Daria etc.

Anul trecut, la Campionatele Naționale din noiembrie de la Roman, sportivii clubului Hong Ha au obținut trei locuri doi, prin Roantă Alina, Nicolaică Cristian și Muha Edison, stilul Long Gian, și un titlu național, prin Muha Edison, la arme cu lamă și arme rare.

Pentru sportivii antrenați de Edison Muha urmează Campionatul Național de copii de la Iași, din 30-31 martie, și Campionatul Național de seniori și juniori, din 13-14 aprilie, plus câteva stagii de pregătire.

comments

comments