full screen background image

Judeţul Iaşi are zona cu cea mai mare suprafaţă de teren protejată antigrindină

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a anunţat, joi, în cadrul unei scurte conferinţe de presă susţinute la sediul Consiliului Judeţean Iaşi, că vor fi înfiinţate noi puncte în cadrul Centrului Zonal Antigrindină din judeţ.

Ministrul a spus că judeţul Iaşi are cea mai mare suprafaţă de teren protejată cu ajutorul rachetelor antigrindină.

“Aici este cea mai puternică zonă. E zona cu cea mai mare suprafaţă protejată cu instalaţii antigrindină. Acum avem 12 puncte de lansare a rachetelor antigrindină, la Huşi şi Cotnari, şi vrem să ajungem prin extindere la 18. Am programat pentru anul acesta ca obiectiv de investiţie încă patru, şi am suplimentat cu încă două. Asta înseamnă în total 18 puncte de lansare, ceea ce ar însemna o protejare a unei suprafeţe de peste 200.000 de hectare. Şi acum dar şi pe viitor este o necesitate pentru zonă, pentru că este o suprafaţă mare acoperită de plantaţii viticole, este o suprafaţă mare ocupată şi de cereale, şi sunt mulţi producători de sămânţă”, a declarat ministrul Agriculturii.

Petre Daea a precizat că vizita matinală i-a surprins pe angajaţii Centrului de lansare a rachetelor antigrindină.

“Au rămas surprinşi când m-au văzut acolo aşezându-mă pe scaun lângă ei şi punând întrebări despre activitatea lor, care sunt problemele, cu ce le putem fi de folos”, a declarat ministrul Daea. AGERPRES

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza