full screen background image

Echipă mobilă în Suceava, pentru intervenţii de urgenţă în cazurile de violenţă domestică

În municipiul Suceava se va constitui o echipă mobilă pentru intervenţii de urgenţă în cazurile de violenţă domestică.

Echipa va avea în componenţă un reprezentant al Direcţiei de Asistenţă Socială a Primăriei Suceava, pe şeful Serviciului „Autoritate tutelară”, cât şi 9 membri.

Noua structură va verifica semnalările privind situaţiile de violenţă domestică, făcând evaluările iniţiale şi luând măsuri de îndepărtarea a riscului imediat, transportând victimele, atunci când se impune, la cea mai apropiată unitate sanitară, sesizând organele de urmărire penală, precum şi organele de poliţie, în scopul emiterii ordinului de protecţie provizoriu.

Totodată, echipa mobilă va acorda servicii sociale specifice cazurilor de violenţă domestică, aceasta urmând a fi coordonată de Daniela Vitovschi, şefa Serviciului „Autoritate tutelară” a Direcţiei de Asistenţă Socială de pe lângă Primăria Suceava.

În vederea izolării victime de agresor, cel din urmă va fi cazat la Centrul social de noapte şi reinserţie socială a persoanelor fără adăpost a Asociaţiei „Lumină lină”, de pe lângă Biserica „Sfânta Vineri” din Suceava.

Victimele, de regulă mame şi copii, vor putea fi adăpostite la centrele rezidenţiale ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Drepturilor Copilului a judeţului Suceava.

Permanenţa şi dispeceratul sunt asigurate de Poliţia Locală Suceava, care, la solicitarea organelor de poliţie care au dat ordinul provizoriu de restricţie, va anunţa reprezentantul Direcţiei de Asistenţă Socială, iar în 90 de minute se vor deplasa la domiciliul familiei în care s-a înregistrat cazul de violenţă domestică.

comments

comments