full screen background image

Activitatea “Mărțișoare dulci; Vestitorii primăverii”, la Rădăuţi

Marți, 26 februarie, Colegiul „Andronic Motrescu” din Rădăuți a desfăşurat loc activitatea “Portretul meu” din cadrul proiectului educațional “Din Suflet …pentru copii”, proiect ce face parte din Strategia Națională de Acțiune Comunitară (SNAC).

În cadrul acestei activități, elevi ai colegiului, îndrumați de prof. Otilia Hrihorciuc și Mirela Sîmbotelecan, s-au deplasat la Școala Gimnazială I-VIII „Gheorghe Popadiuc”, unde au colaborat cu elevii clasei a V-a, dirig. Lucica Gafițescu, în vederea descoperirii tipologiei temperamentale, dezvoltării capacității de autocunoaștere și prezentării asemănărilor și deosebirilor între diverse temperamente și colegi.

În urma vizionării filmulețelor legate de temperament și a lucrului pe echipe elevii clasei a V-a au putut să-și identifice propriul temperament pornind de la exemplul celor patru personaje.

Joi, 28 februarie, se vor desfășura alte două activități din SNAC, intitulate “Mărțișoare dulci; Vestitorii primăverii”.

10 elevi ai colegiului, îndrumați de prof. Elena Giuraniuc și Ariadna Gavra, vor realiza marțișoare handmade, împreună cu 30 de elevi ai școlii gimnaziale și cu copiii de la Grădinița „Scufița Roșie”.

În urma activităților de creație, vor rezulta 120 de mărțișoare, iar elevii colegiului au pregătit mărțișoare comestibile pentru toți elevii și copiii participanți.

Coordonatorul proiectului “Din Suflet… pentru copii” este prof. Elena Giuraniuc, iar coordonatorul SNAC la nivelul colegiului este prof. dr. Ariadna Gavra.

Organizatorii activităţii au ţinut să-i mulţumească directorului Școlii “Gheorghe Popadiuc” Rădăuţi, prof. Marcel Colibaba, pentru buna colaborare și implicarea în activitațile educative, culturale, sociale și artistice desfășurate între cele două instituții de învăţământ.

comments

comments