full screen background image

Incendiu într-o gospodărie din Pătrăuți, pornit de la coșul de fum necurățat

Militarii Detașamentului de Pompieri Suceava, împreună cu lucrătorii S.V.S.U. Pătrăuți, au intervenit, marţi seară, cu trei autospeciale de stingere, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din comuna Pătrăuți.

La sosirea echipajelor, ardeau camera centralei termice și acoperișul unei construcții corp comun, formată din camera centralei și o magazie de lemne, cu pericol de propagare la casa de locuit și la restul anexelor gospodărești.

Incendiu, anunţat prin 112 la ora 17:42, a fost lichidat la ora 19:45.

Au ars 90 de metri pătrați din acoperișul construcției corp comun, 20 de metri pătrați din astereala acoperișului casei de locuit, camera centralei pe 15 metri pătrați, circa 2 metri cubi lemn de foc și alte bunuri. S-au degradat pereții centralei termice și învelitoarea din tablă, pe 35 metri pătrați.

Flăcările au izbucnit, cel mai probabil, din cauza jarului sau scânteilor provenite din coșul de fum necurățat și neprotejat corespunzător față de materialele combustibile.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

Pompierii au salvat casa de locuit, o bucătărie de vară, un adăpost de animale, circa 10 metri cubi lemn de foc și alte bunuri gospodărești.

comments

comments