full screen background image

Iaşi: Liderii PNL şi PMP cer Ministerului Sănătăţii să renunţe la ideea reducerii cu 4.000 a numărului de paturi în spitalele din regiunea Moldovei

Liderii ieşeni ai PNL şi PMP cer Ministerului Sănătăţii să renunţe la ideea reducerii cu 4.000 a numărului de paturi în spitalele din regiunea Moldovei, în condiţiile în care nu se ştie când va fi gata noul spital regional.

Şeful filialei municipale a PNL Iaşi, deputatul Marius Bodea, afirmă, miercuri, într-un comunicat de presă, că problemele sistemului medical nu pot fi rezolvate doar prin măriri salariale şi că reducerea numărului de paturi în spitale îi va afecta pe pacienţi.

”Dacă Darius Vâlcov promite că taie la jumătate ratele românilor, Sorina Pintea, această Dr. Vâlcov de la Ministerul Sănătăţii, vrea să taie consistent numărul de paturi de spital până în 2020. Lucrările la Spitalul Regional de Urgenţe Iaşi nu au început, în schimb pacienţii urmează să primească o lovitură năucitoare prin interzicerea accesului la spitalizare. Decizia este revoltătoare, iar ministerul trebuie să renunţe la această idee”, a declarat Marius Bodea.

La rândul său, liderul PMP Iaşi, deputatul Petru Movilă, susţine că a solicitat Comisiei pentru Sănătate a Camerei Deputaţilor ca săptămâna viitoare să dezbată, în pezenţa ministrului Sănătăţii Sorina Pintea, masterplanul de servicii de sănătate a regiunii de nord-est.

”Masterplanul arată că la Iaşi, în afară de Institutul Regional de Oncologie şi de cele două spitale din reţeaua CFR, toate unităţile medicale vor suferi modificări. Cele mai drastice vor fi la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie „Elena Doamna” care va fi transformat într-o unitate sanitară de îngrijire paliativă sau într-un centru pentru femei/copii abuzaţi. În plus, numărul de paturi va fi drastic redus cu toate că şi la acest moment acesta este subdimensionat”, a precizat deputatul Petru Movilă.

Peste 150 de sindicalişti ai Sanitas au protestat, luni, în faţa Prefecturii din Iaşi, salariaţii din sănătate fiind nemulţumiţi de diminuarea unor sporuri, dar şi de faptul că Ministerul Sănătăţii ar intenţiona să reducă numărul de paturi în spitalele din nord-estul ţării.

La protest au participat atât membri Sanitas din Iaşi, cât şi din judeţele Vaslui, Bacău şi Suceava.

comments

comments