full screen background image

160 de mc de lemn confiscat în urma controalelor efectuate de Poliţie şi Garda Forestieră

În perioada 18 – 25 februarie, polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava și cei din cadrul subunităților teritoriale de poliție, în cooperare cu specialiștii Gărzii Forestiere Suceava și ai Direcției Silvice Suceava, au organizat acțiuni punctuale pe raza județului, pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite în domeniul exploatării, transportului, depozitării și prelucrării masei lemnoase.

Au fost efectuate 45 de acţiuni și controale, fiind constatată săvârșirea unei infracțiuni și aplicate 131 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 113.745 de lei.

Polițiștii au confiscat în vederea stabilirii provenienţei 159,77 mc de material lemnos, în valoare de 75.311 lei, din care faptic 31,91 mc și valoric 127,86 mc.

Pe 22 februarie, la ora 08.50, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control pe DN 17A din comuna Marginea, autoutilitara condusă de un localnic, de 29 de ani, care transporta material lemnos.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici.

În urma inventarierii, s-a stabilit faptul că acesta transporta ilegal cantitatea de 5,00 mc de cherestea tivită de esență rășinoase.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional, pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, materialul lemnos, în valoare de 3.195 de lei, a fost confiscat, iar autoutilitara, în valoare de circa 3.000 de euro, a fost indisponibilizată și predată în custodie personalului silvic.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza