full screen background image

Activitatea „Le français, c’est facile!” continuă la Biroul Francez

Biroul Francez din Suceava anunță că miercuri, 27 februarie, de la ora 17:00, are loc activitatea săptămânală dedicată francofonilor și francofililor suceveni, „Le français, c’est facile!”.

La această nouă întâlnire cu limba franceză, copiii vor aborda vocabularul necesar prezentării anotimpurilor, fiind ghidați de lector univ. dr. Mariana Șovea și de lectorul de limbă franceză, Maxence Caron.

Printre activitățile propuse se vor număra jocurile, cântecele, fișele de colorat, dar și alte activități-surpriză pregătite de cei doi organizatori.

În partea a doua a după-amiezei francofone, elevii Școlii Gimnaziale Vatra Moldoviței, îndrumați de prof. M. Georgeta Colban, pasionați de limba franceză, vor susține activitatea intitulată ,,La langue française en fête’’.

Ei vor încerca să demonstreze că „studiul limbilor străine este o premisă a educației moderne, o condiție a multiculturalismului european, că fiecare limbă nouă cunoscută reprezintă o posibilitate de comunicare și o modalitate de cunoaștere și înțelegere multiculturală, limba vorbită fiind, de fapt, o parte integrantă a identității și bagajului cultural al unei persoane” (M.G. Colban).

Intrarea este liberă.

comments

comments