full screen background image

Patru trenuri de călători staţionează în gări; circulaţie feroviară întreruptă pe Magistrala Ploieşti Sud-Buzău

Patru trenuri de călători staţionează în gări, după ce a fost oprită circulaţia feroviară pe relaţia Ploieşti Sud – Ploieşti Est -Valea Călugărească începând cu ora 9:00, din cauză că balustrada unui pod rutier a căzut pe linia de cale ferată la ieşire din staţia Ploieşti Est, iar alimentarea cu energie electrică a firelor de contact a fost întreruptă.

Potrivit unui comunicat al CFR SA, trenurile CFR Călători IR 1570 (Galaţi – Bucureşti Nord) şi R 5054 (Adjud – Ploieşti Sud) staţionează în Valea Călugărească, IR 1573 (Bucureşti Nord – Galaţi) – este oprit în Ploieşti Sud, iar IR 1732 (Galaţi – Braşov) – staţionează în Mizil.

“Personalul de specialitate al Regionalei CF Bucureşti s-a deplasat deja la faţa locului, fiind de asemenea îndrumată pentru intervenţie şi o drezină pantograf pentru verificarea sistemului de alimentare cu energie electrică a liniei de contact şi remedierea deranjamentelor”, afirmă CFR SA.

Potrivit tabelei de sosiri din Gara de Nord, IR 1570 (Galaţi – Bucureşti Nord) înregistrează la această oră 60 de minute de întârziere. Tot 60 de minute au şi trenurile private IR 18472 Galaţi – Bucureşti – Nord şi IR 12750 Suceava – Bucureşti Nord. De asemenea, întârzieri sunt consemnate şi la plecarea trenurilor din Gara de Nord.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române a informat vineri dimineaţa că circulaţia feroviară este întreruptă pe Magistrala 500 Ploieşti Sud – Buzău, după ce balustrada unui pod rutier a căzut pe linia de cale ferată între localităţile Bărcăneşti şi Moara Nouă, judeţul Prahova, şi a rupt firul de contact. Evenimentul nu s-a soldat cu victime.

”Pompierii militari acţionează cu un echipaj pentru asigurarea zonei ca urmare a căderii unei balustrade de 15 metri, pe reţeaua de înaltă tensiune CF între localităţile Moara Nouă şi Bărcăneşti. Nu sunt victime. Podul rutier de pe centura de est a Ploieştiului, din zona Matizol, se degradează, cad bucăţi de beton şi a afectat circulaţia feroviară, care a fost oprită. Traficul este dirijat în zona podului”, a anunţat, la rândul său, ISU Prahova. AGERPRES

comments

comments