full screen background image

Managerii spitalelor din județ critică Master Planul Ministerului Sănătății

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, GHEORGHE FLUTUR, a purtat joi discuții cu managerii de spitale, în vederea stabilirii unui punct de vedere comun la întâlnirea cu conducerea Ministerului Sănătății, la dezbaterea Master Planului.

Ideea principală, acceptată de toți participanții, a fost că o diminuare a numărului de paturi din spitale ar cauza serioase probleme pentru acordarea serviciilor eficiente către populație și că, din contra, unitățile spitalicești au nevoie de fonduri suplimentare.

Master Planul Ministerului Sănătăţii indică intenția de reducere a numărului de paturi sau chiar închiderea unor spitale din judeţul Suceava.

Managerul Spitalului Județean Suceava, VASILE RÎMBU, a atras atenția că strategia propusă “inversează piramida serviciilor” și că informațiile incluse în document sunt “vechi și fără legătură cu realitatea”.

La rândul său, managerul spitalului Câmpulung Moldovenesc, CĂTĂLIN SĂNDULESCU, a spus că propunerile din Master Plan nu pot fi acceptate și că sunt necesare noi investiții în sănătate.

Întâlnirea managerilor de spitale din Regiunea Nord-Est cu reprezentanții Ministerului Sănătății este programată luni, la Iași.

comments

comments