full screen background image

Dosare penale pentru tăiere ilegală și furt de arbori întocmite de polițiști

Secţia 8 Poliţie Rurală Adâncata a fost sesizată, joi, despre faptul că persoane necunoscute au tăiat ilegal și sustras mai mulți arbori din pădurea Cantonului Silvic 12 Hănțești, aparținând fondului forestier privat din comuna Hănțești.

Din primele cercetări, polițiștii și specialiștii silvici deplasați la fața locului au stabilit faptul că, în perioada 16 – 21 februarie, persoane necunoscute au tăiat ilegal și sustras 21 de arbori din speciile carpen, stejar și salcâm, cu un volum de 16,30 m.c. și o valoare de 6.996 de lei.

În acceaşi zi, agenţii Postului de poliție Poiana Stampei s-au autosesizat despre faptul că, de pe terenul cu vegetație forestieră din zona „Turbărie” aparținând administrației locale, s-au tăiat și sustras mai mulți arbori din specia rășinoase.

Polițiștii și specialiștii silvici deplasați la fața locului au identificat 15 arbori din specia rășinoase tăiați fără drept de pe picior, în volum de 8,208 m.c. și o valoare a pagubei de 1.919 lei fără TVA.

La fața locului a fost identificat autorul faptei, un localnic, de 56 de ani, de la care a fost confiscată cantitatea de 6,31 m.c. lemn rotund de esență rășinoase în valoare de 1.034 de lei fără TVA, ce a fost predat în custodie Ocolului Silvic Dorna.

În cauze s-au întocmit dosare penale, sub aspectul comiterii infracțiunilor de „tăiere ilegală de arbori” și „furt de arbori”, ce vor fi soluționate procedural.

comments

comments