full screen background image

Seminar dedicat ONG-urilor, la Prefectura Suceava

Centrul de Dezvoltare Socială T&Codin Iași vă invită joi, 21 februarie 2019, la Seminarul de lucru cu membrii Pactului pentru Ocupare și Incluziune Socială din Regiunea de Nord-Est – Suceava – “Instrumente şi Tehnici De Consultare Publică în Cadrul Parteneriatelor Județene Din Regiunea Nord-Est”, organizat în cadrul proiectului cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-202, PRO-PACT, Promovarea ONG-urilor și partenerilor sociali prin advocacy, capacitare și training.

La evenimentul ce va avea loc în Sala “Nicolae Labiș” a Instituției Prefectului Județului Suceava, de la ora 12.00, va participa Mirela Elena Adomnicăi, Prefectul Județului Suceava.

Obiectivul generalal proiectului îl reprezintă creșterea capacității ONG-urilor și partenerilor sociali din cadrul Pactelor regionale și parteneriatelor județene pentru ocupare și incluziune socială de a se implica activ în procesul de formulare a politicilor publice în domeniile ocupării și incluziunii sociale, în cooperare cu autoritățile publice.

Grupul țintă al proiectului este reprezentat de 50 de angajați ai ONG-urilor, membre a Pactelor regionale / Parteneriatelor județene pentru ocupare și incluziune socială din cele 8 regiuni de dezvoltare, 50 de angajați ai partenerilor sociali, membri al Pactelor regionale / Parteneriatelor județene pentru ocupare și incluziune socială din cele 8 regiuni de dezvoltare şi 42 de persoane reprezentând personal din autoritățile și instituțiile publice, membre ale Pactelor regionale / Parteneriatelor județene pentru ocupare și incluziune socială din cele 8 regiuni de dezvoltare.

Rezultatele proiectului cuprind:
1. Personalul din 50 de ONG-uri şi parteneri sociali instruit în 3 domenii: elaborarea de politici publice, advocacy și comunicare publică, legislația în domeniul incluziunii și ocupării;
2. Realizarea unui instrument de monitorizare a politicilor publice în domeniul ocupării și incluziunii sociale;
3. Un instrument de lucru online de facilitare a componentei de advocacy pentru grupul țintă;
4. Întărirea rolului ONG-urilor și partenerilor sociali din cadrul Pactului regional / Parteneriatelor judetene din regiunea NE în analiza politicilor publice relevante;
5. O politică publică alternativă în domeniul ocupării și incluziunii sociale promovată.

Agenda evenimentului

comments

comments