full screen background image

Via Transilvanica, cel mai ambițios proiect de drumeții din istoria României, prezentat la Vatra Dornei

Pe 26 februarie, de la ora 16, la Casa de Cultură din Vatra Dornei va avea loc prezentarea intenţiei de continuare a lucrărilor traseului Via Transilvanica – “Drumul care unește” în judeţul Suceava.

Tășuleasa Social își propune, în cadrul proiectului Via Transilvanica, să amenajeze un drum turistic care să străbată o parte din Țara Românească, ținutul Transilvaniei și Bucovina, cu scopul de a pune în valoare bogăţiile cultural-istorice și naturale ale acestora.

Cu un parcurs de 1.000 de km, drumul va porni de la Drobeta Turnu Severin până la Putna, legând astfel culturi, etnii, tradiţții și obiceiuri colorate, vechi dar încă vii.

Evenimentul din data de 26 februarie va fiorganizat de Asociația Tășuleasa Social, cu sprijinul Consiliului Judetean Suceava și al Instituţiei Prefectului Suceava, și se va desfășura în prezența ambasadorului proiectului, Tibi Ușeriu, și a reprezentanților partenerului strategic al proiectului Raiffeisen Bank și ai companiei EGGER, în calitate de partener principal.

“Evenimentul este deschis presei, publicului și tuturor factorilor interesați de evoluția și dezvoltarea acestui proiect important pentru judeţul Suceava şi România”, a precizat președintele Asociaţiei Tășuleasa Social, Alin Uhlmann Ușeriu.

În cadrul întâlnirii, se va vorbi despre proiect în general și se vor răspunde la întrebări referitoare la traseu.

Asociaţia Tășuleasa Social, cu un istoric de peste 18 ani, a dezvoltat proiecte de voluntariat în domenii extinse, de la educaţia cu privire la mediul înconjurător, la promovarea unui stil de viață activ și educația civică a tinerelor generații, atât în mediul urban, cât și cel rural.
Principalele proiecteTășuleasa Social sunt: acţiuni de împădurire, ateliere cu copii din campusul propriu, școli de mers pe munte, competiţii sportive.

comments

comments